Klantenservice 033 - 470 12 09

Bel mij terug voor een afspraak

Kosteloos eerste gesprek

Deskundig en betrouwbaar

Altijd de laagste rente en scherpste prijs

Hypotheken

Hypotheek Info Punt biedt alle mogelijke hypotheken aan. Samen met u zoeken wij uit welke hypotheek het best past bij uw situtatie. Daarbij houden wij rekening met alle mogelijke factoren. Hoeveel kunt u lenen volgens de Gedragscode Hypothekcaire Financieringen? Komt u in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie? Wat zijn uw toekomstplannen en wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid, bij overlijden of wanneer u tijdens de looptijd van de hypotheek met pensioen gaat? Al deze zaken zijn van belang bij de keuze voor een hypotheek.

Nieuw regime Renteaftrek

Per 1 januari 2013 is het wettelijk regime voor hypotheken gewijzigd. Om in aanmerking te komen voor de hypotheekrenteaftrek (Inkomstenbelasting box 1) geldt voor nieuwe hypotheken een aflossingsverplichting. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de keuze van de (uw)hypotheek. Sluit u voor het eerst een hypotheek af, dan komt u in de meeste gevallen uit bij een Annuïteitenhypotheek of een Lineaire Hypotheek. Andere aflosvormen kunnen nog wel afgesloten worden, maar geven geen recht meer op aftrek van de hypotheekrente. Alleen als u vóór 1 januari 2013 al een hypotheek zonder aflossingsverplichting had (zoals bijv. een Spaarhypotheek of een Levenhypotheek), dan kunt u de rente van die hypotheek blijven aftrekken. Wilt u echter een oude lening verhogen, bijvoorbeeld omdat u gaat verhuizen, dan geldt voor het verhoogde deel wel de aflossingsverplichting.

Meer info

Via het menu links kunt verder lezen wat de kenmerken van de verschillende soorten hypotheken zijn, wat de Nationale Hypotheek Garantie inhoudt, en wat de huidige verstrekkingsnorm onder de Gedragscode Hypothecaire Financieringen is.

Contact

Wilt u een vraag stellen of liever een afspraak maken voor een (gratis) eerste gesprek, dan kunt u via onderstaande button contact met ons opnemen.

Contact