Klantenservice 033 - 470 12 09

Bel mij terug voor een afspraak

Kosteloos eerste gesprek

Deskundig en betrouwbaar

Altijd de laagste rente en scherpste prijs

Nationale Hypotheek Garantie

Veilig en verantwoord kopen met NHG

Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) beperkt u de risico's van een eigen woning, nu en in de toekomst. U bent zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek!
De NHG-grens (kostengrens) is voor 2019 vastgesteld op € 290.000,00.
Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Zo weet u zeker dat u nooit teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor alle andere uitgaven.

Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Zo kunt u misschien uw hypotheek niet meer betalen als bijvoorbeeld uw relatie stopt, uw partner komt te overlijden en u wellicht werkeloos of arbeidsongeschikt raakt. Heeft u dan een hypotheek met NHG? Dan heeft u in deze vervelende periode een vangnet waarop u kunt vertrouwen. NHG denkt in zulke situaties met u mee en kijkt samen met uw hypotheekverstrekker of u geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG u deze restschuld kwijtschelden.

Aankoop Woning

Bij aankoop van een bestaande woning en nieuwbouwwoning kan een lening met NHG worden afgesloten.
Er zijn twee kostengrenzen van toepassing:

  • Voor leningen zonder Energie Besparende Voorzieningen is de NHG-kostengrens € 290.000.
  • Voor leningen met Energie Besparende Voorzieningen is de NHG-kostengrens € 307.400.

NHG voor ondernemers

Ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn hebben met een inkomensverklaring toegang tot een hypotheek met NHG. Sinds 1 januari 2019 is gebruik van de Toetskaders voor de Inkomensverklaring Ondernemer opgenomen in de Voorwaarden & Normen, en daarmee verplicht voor alle NHG aanvragen.

Meer informatie vindt u op de website van NHG

Contact